Lugnare period

Efter en intensiv utställningssommar så är det dags att gå in i en lugnar fas. Dags för återhämtning och ffa att prova nya saker. Har länge velat prova att testa linotryck. Samlat på mig material, tittat på fantastiskt duktiga grafiker och till slut vågade jag ta min första lilla bit och börja skära. Hittade Flexcut tools på nätet, sköna verktyg att hålla i. Har dock inte en aning (som vanligt) om jag gör rätt eller på lättast sätt. Säger som Pippi Långstrump ” Det där har jag aldrig provat, det klarar jag säkert!”

Här är mitt första försök 

IMG_0584.JPG

Återkommer senare om den fungerar att trycka med :-) 

Såld!

Kul att ännu en konstförening hittat mina alster! Denna gång var det Civilekonomernas Konstförening i Stockholm som hittade mig. Så här glad blir man då. 

IMG_9828.JPG

Vadstena Konstrunda i full gång

Galet mycket folk. Närmare 850 besökare redan och en dag kvar!  

Två bilder lämnar mot nya ägare. Tack för att jag får hjälpa till med #nomorewhitewalls  

FullSizeRender.jpg

Kråkan åker till Kometen, en tidigare såld collografi. Kul när tidigare köpare kommer igen. 

 

Dags för Höstsalongen!

Tema:  Tankar om tid. Mitt bidrag handlar om väntan. Känslan som ständigt finns i mitt inre, att man väntar på något. Vad, vet jag inte riktigt. Kanske är det bara en inre rastlöshet. 

FullSizeRender.jpg

Ny utställning, Höstsalongen!

Efter en fantastisk konstrunda i Mjölby så är det att ta nya tag. Just inlämnat mitt bidrag till Höstsalongen. I år är temat : Tankar om tid och jag har målat med akryl. Mera info kommer. Vernissage Sjöängen Askersund 1 sept kl 11.00

IMG_9247.JPG

waiting #akryl #höstsalongen 

Gäst på Mjölby Konstrunda

Efter en trevlig tripp till Göteborg styr jag nu kosan mot Mjölby. Deras konstrunda börjar i morgon och jag har fått möjlighet att vara gäst hos Jane Kruuse af Verchou utanför Mantorp. Start i morgon 17 aug kl 17.30

IMAGE.JPG

mera info www.mjolbykonstrunda.se

Nya vykort!

Lagom till vår utställning i Göteborg! Lite nytt!  

IMG_8692.JPG

Årets första!

Då sätter det fart! Årets första utställning . Vernissage lördag 17 mars

IMG_6448.JPG

Välkommen!  

Framtiden-Barnen

En del motiv blir man själv förälskad i, när man jobbar med en utställning, som detta. Nu har motivet fått ett nytt hem. Det värmer i hjärtat.  

FullSizeRender.jpg

Tryckt stämning

I morgon hänger jag min utställning på Galleri Hörnet, Mjölby Bibliotek  . Välkommen sen på vernissage 2 dec mellan 11-13

IMG_4291.JPG

Du duger

Trött på prestationshetsen som nästan tar kål på folk. Vill bara säga;  

Du duger!  

Utan titlar, Thailandsresor, en milslångt Cv, flest följare på sociala medier, utan pengar, utan stress, utan värsta bilen/båten/hojen/villan... 

Så länge du inte är en skitstövel  , så duger du gott! 

IMG_3294.JPG

Vadstena Konstrunda-den gåvänliga rundan

Försöker få ett grepp om jag har med mig allt nu. Blir det som jag tänkt? Återstår att se, i morgon kl 17.00 slår vi upp portarna.  

Välkommen till MVTs lokal vid Stora torget i Vadstena!  

 

IMG_2792.JPG

#grafik #collografi #mixedmedia

Inspiration

I dagarna genomförs en träff i Motala med gamla bilar kallad Styrkeprovet2017. Yngsta bilen lär vara från 1925!!!

Så oerhört inspirerande att se alla vackra detaljer, former och entusiaster. Då gänget passerade nedanför vårt hus, var det ju bästa fotoläget. 

Mitt favoritekipage! Kul med en kvinnlig driver. #styrkeprovet2017  

Mitt favoritekipage! Kul med en kvinnlig driver. #styrkeprovet2017  

Kommande utställning

För första gången så deltar jag med andra konstnärer ifrån Svenska Konstnärsförbundet, på en gemensam utställning i Norrköping. Det ska bli riktigt roligt! Har inte en aning om vad dom andra ska visa eller med vilken teknik som dom arbetar med. Själv visar jag min grafik. 

IMG_1771.JPG

Plötsligt händer det

Att tvinga sig till kreativitet fungerar inte. Åtminstone inte i mitt liv. Att krysta fram något. Bilderna ligger där å skvalpar inne i huvudet och har svårt att ta sig ut. Jag har alltid undrat varför. Att då ha den lyxen att ha en egen verkstad där jag bara kan lämna allt för att fortsätta en annan dag, jag är så tacksam för det.  

Idag fick jag iallafall någon timma där det flöt på riktigt bra. Jobbar, och funderar lite inför min separatutställning i dec på Galleri Hörnet, Mjölby. Har lite idéer som jag nu kan jobba vidare på. 

Och kanske släpper det nu, för nu är det ju semester! ( eller "ledighet utan inkomst"  som jag hellre kallar det) 

Nåväl, lekt med monoprint, fotat, gjort om , gjort nytt, mixat. Mmm kanske blir det nått kul i slutänden.

IMG_1754.JPG

Helt apropå

En go vän från min tonårstid, tittade förbi igår och ville köpa något jag hade gjort. Med hem tog hon min Kråka som länge varit min egen favorit. Det var dags att den fick flytta och jag vet att den nu får ett fint hem.

Ibland är det det som behövs för att få inspirationen åter :-)

Kråka, monotypi, collografi  

IMG_1622.JPG